Voeg Design Thinking toe aan je management toolkit met deze Design Thinking Essentials training!

Waarom Design Thinking?

Design thinking kan helpen bij het oplossen van een aantal belangrijke uitdagingen waarmee organisaties worden geconfronteerd.

Leer hoe je Design Thinking concreet kan toepassen

  • Je zal de belangrijkste principes en tools van ​Design Thinking leren kennen
  • Je leert hoe je Design Thinking kan toepassen in je eigen werk
  • Je ervaart een pragmatische, energieke “learning-by-doing” workshop
  • Je ontmoet gelijkgestemde professionals die de status-quo willen uitdagen
  • Je haalt alles wat je wilt weten over Design Thinking uit de 2 zeer ervaren trainers

Deze training is voor business professionals* die Design Thinking meteen willen inzetten in hun werk en projecten, of ermee aan de slag willen gaan met hun team. Deze training zal je vaardigheden verbeteren in het ontwikkelen van nieuwe diensten, producten, processen of business concepten en je vooral een methode aanreiken om klantgericht te denken en te werken.

* R&D managers, product & brand managers, innovation managers, change managers, lean managers, sales managers, marketeers, business unit managers, …

Programma Design Thinking Essentials

Doorheen de 2 dagen krijg je een korte, theoretische achtergrond mee als basis:

  • Wat is Design Thinking,
  • Waar komt het vandaan,
  • Waarom is het al jaren zo ‘hot’,
  • Wat is de rol van Design Thinking in innovatie, wat zijn de voornaamste principes?

We gaan echter vooral aan de slag om het geleerde meteen in de praktijk te brengen:

Design Thinking Process

Design Thinking Essentials

We gaan stap voor stap doorheen het Design Thinking proces, startend bij de uitdaging en eindigend bij het pitchen van de oplossingen. Je zal, samen met andere deelnemers, klantenonderzoek uitvoeren en tools toepassen zoals customer journey maps, persona posters, design briefings, prototypes & pitches.

Alle tools worden na de sessie uitgereikt en zijn gratis.

Topic

Design Thinking is “learning by doing”. Om deze ervaring mee te geven brengen we tijdens deze training een combinatie van theorie en praktijk, toegepast op een relevant thema.

Het gekozen thema voor deze masterclass  is mobiliteit. We bekijken samen hoe experimenten rond mobiliteit in de woon-werk omgeving de leefbaarheid van een stad kunnen verbeteren. 

Het eerste doel van deze training is om Design Thinking onder de knie te krijgen, maar wie weet worden enkele oplossingen die jullie bedenken nadien wel geïmplementeerd in de stad!

Trainers

Beide trainers hebben een stevige business achtergrond en zijn al meer dan 6 jaar actief als Design Thinking facilitator voor verschillende bedrijven in de publieke en private sector. Ze zijn beiden gepassioneerd door Design Thinking en wat het kan brengen voor managers en organisaties.Tanya is senior Design Thinking facilitator en consultant
 voor verschillende middengrote tot grote bedrijven en gericht op het vinden van nieuwe oplossingen voor problemen door creatieve processen toe te passen. Ze is mede-oprichter van Define-Create-Go.Sara is senior change consultant en Design Thinking facilitator, voornamelijk aan de slag binnen middengrote tot grote bedrijven. Haar focus ligt op het ontwerpen en begeleiden van verandering in samenwerking met interne teams van change agents. Ze is oprichter van the Change Designers en co-founder bij Triggs.

Timing

24-25 september 2018

van 9u30 tot 17u30

Locatie

We kiezen bewust voor 2 verschillende locaties in Antwerpen voor de 2 dagen.

De reden waarom zal duidelijk worden tijdens het programma.

24/9: Bluepoint – 9 Filip Williotstraat – 2600 Berchem

25/9: House of Innovation – 50 Duboisstraat – 2060 Antwerpen

Tickets

Regulier Ticket: € 1595 (excl. BTW)

GET YOUR TICKET